Ruim 100 digitale bezoekers namen deel aan het online FICA Summer Event 2020. De Food Commerce & Technology studenten van Inholland Amsterdam en Delft gaven interessante en creatieve presentaties over de resultaten van hun food onderzoeken. Geïnteresseerden en opdrachtgevers kregen de kans om tijdens parallelle sessies extra vragen te stellen en de studenten beter te leren kennen. 

Projectgroep "Rijk Zwaan" kreeg de prijs voor beste inhoud. Zij deden onderzoek naar nieuwe verspakketten. Bekijk hier hun presentatie.  De originaliteitsprijs ging naar" de Foodtruck van de toekomst" van projectgroep SAIL. Bekijk hier hun presentatie.

Een overzicht van de 12 gepresenteerde projecten op het Summer Event zijn te vinden op de website van FICA

Belang voor het onderwijs

De projecten bieden volop kansen aan studenten om kennis te maken met praktijkgericht onderzoek. Het past daarmee goed in de visie dat onderzoekend leren bijna hetzelfde is als lerend onderzoeken.

Over FICA

FICA is samen met Inholland sinds 2016 bezig het onderwijs als een kenniswerkplaats vorm te geven. Studenten werken in modules waar projecten met de daadwerkelijke vragen uit de buitenwereld beantwoord moeten worden. Alle tweedejaarsstudenten voeren Bedrijfsopdrachten uit. In het vierde jaar werken studenten aan Green Junior projecten. Dit doen zij samen met mbo-studenten van Clusius College en Wellantcollege, en studenten van de Inholland-opleiding Creative Business en de opleidingen die vallen onder Business, Finance & Law.  Deze constructie geeft bedrijven jaarrond de mogelijkheid om studenten zo’n twee dagen per week mooie projecten voor hen te doen. Veel deelprojecten worden in het onderwijs verwerkt 

Meer nieuws

Erna Steenhuis

Greenportret: Erna Steenhuis

Met Erna’s achtergrond in management, marketing en communicatie weet ze niet alleen áchter de...

FICA Summer Event 2021

Groen gebak, Aahminozuren!, Bean me Up, Pulp Vision en "Groenten en Cressen: Het medicijn...

Inschrijving BBL opleiding Food Process & Quality geopend

Vorig schooljaar is het Clusius College gestart met de BBL opleiding Food Process & Quality...