Het brouwen van je eigen bier is een populaire lockdownhobby geworden. Je eigen bier brouwen is dan ook leuk om te doen, je kunt er veel tijd in kwijt en als het lukt is het iets om trots op te zijn. Het is bovendien veel origineler om een eigen fles bier cadeau te geven dan die afgezaagde fles wijn. 

Bierbrouwen is minder moeilijk dan het lijkt, je moet echter wel weten wat je doet. Er is informatie genoeg te vinden, maar niet iedereen neemt daar de tijd voor. Daarom organiseert het Clusius College een gratis online masterclass bierbrouwen. De masterclass vindt plaats in de vorm van een webinar op dinsdag 16 maart van 19.30 tot 20.30 uur

In een uur tijd helpen we je op weg om in je eigen keuken, garage of (wo)mancave bier te maken. We hebben daarvoor een aantal enthousiaste thuisbrouwers bereid gevonden hun kennis te delen. Dit zijn Martin Peerdeman van Brouweensbier,  Tim de Goede van Brouwerij Brouwerij Zeglis, Mark Henke van Henke Bier en Jaap Groen, oud-docent van het Clusius College. Tijdens de masterclass gaan we stap voor stap het brouwproces doornemen, geven we advies over de grondstoffen, de apparatuur, de werkwijze, en we slaan natuurlijk het proeven niet over. 

De masterclass is helemaal gratis, laagdrempelig, het verplicht je tot niets en je kunt hem volgen met je pc, tablet of smartphone. 

Meld je hier aan

Na opgave ontvang je de link naar het webinar op het opgegeven e-mailadres. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Cock Smit van het Clusius College: c.smit@clusius.nl

Meer nieuws

GroenStart

Nieuwkomers op weg naar duurzame toekomst dankzij GroenStart

Arbeidsmarktproject GroenStart heeft speciale trajecten voor nieuwkomers, om ze op weg te helpen...

Laatste rapportage GroenStart

Eind juni 2021 eindigt het project GroenStart. Starten met een kick-off betekent eindigen met een...
groenten NHN

Het project Slim West-Friesland gaat van start

De ontwikkelingen in de agribusiness gaan snel. Bedrijven worden groter en high-tech en...