MBO-challenge Voedselverspilling 2019

15 juli 2019

Voedselverspilling gaat veel verder dan de restjes die thuis in de afvalbak verdwijnen. In de hele keten verdwijnt voedsel door verlies of verspilling. Wereldwijd gaat het om 1,3 miljard ton per jaar, een derde deel van al het geproduceerde voedsel. In Nederland gaat het om 20 tot 25% van al het voedsel. 

In september 2019 gaat daarom de MBO Challenge Voedselverspilling van start, waarbij mbo studenten uit het hele land werken aan verspillingsvraagstukken van bedrijven en maatschappelijke organisaties. Vanuit diverse opleidingen die te maken hebben met voedselproductie zijn er aanmeldingen voeding, horeca, teelt, tuinbouw, mobiele werktuigen, leefomgeving, procestechnologie, mechatronica, marketing, sales, logistiek, hospitality, etc.

Meer dan 50 teams hebben zich ingeschreven en daarmee  is de inschrijving gesloten.  Er is nog wél ruimte voor ondernemers om challenges in te dienen;  bekijk voor inspiratie de voorbeelden van ingediende challenges door bedrijven en instellingen. Voor meer informatie en inschrijving klik hier. 

Op donderdag 30 januari 2020  worden de winnaars bekend gemaakt tijdens het eindevent bij De Verspillingsfabriek in Veghel

De MBO Challenge Voedselverspilling wordt mogelijk gemaakt door Groen KennisnetJong Leren EtenLeren voor MorgenKatapultDOONStichting Samen tegen VoedselverspillingProvincie Noord-HollandClusius College, Topsector Agri & Food,  de Verspillingsfabriek en Rabobank.