Succesvolle editie Seed meets Technology achter de rug

7 oktober 2019

‘’Ik kom hier ieder jaar en ieder jaar staan er weer nieuwe machines’’, aldus één van de bezoekers van Seed meets Technology. Het succesvolle evenement heeft haar zesde editie er op zitten en opnieuw kwamen daar vele bezoekers op af. De samenhang tussen nieuwe technieken en rassen en een kennisprogramma blijkt een unieke formule te zijn voor bedrijven die actief zijn in de zaadsector.

Nieuw dit jaar was deelnemer Dutch Valley, die met maar liefst acht deelnemers participeerde. Dutch Valley is een bundeling van bedrijven die actief zijn op het gebied van hardware, software, reagentia, laboratoriumdiensten en bio-informatica. De lezing ‘Advanced technologies in genomics for plant breeding’ trok vele geïnteresseerde bezoekers.

Tevens stond het symposium ‘Crop protection 2030: what does it mean for seeds?’ op het programma, waarbij sprekers van het ministerie, Artemis, Bejo en Incotec vertelden over de invloed van de Toekomstvisie gewasbescherming 2030 op hun vakgebied. Het bleek een onderwerp te zijn waar nog veel vragen spelen, waardoor er interessante discussies de kop op staken.

Zaadbedrijven

Takii Europe beleefde dit jaar de open dagen op het veld, met een tent midden tussen de demo’s. Zo had men een prachtig uitzicht op de velden met tientallen gewassen.
Gautier Semences uit Frankrijk participeerde dit jaar voor het eerst en heeft zich voornamelijk op sla gericht. Zowel in de vollegrond als op water waren diverse rassen te zien.

Editie 2020

De volgende editie vindt plaats van 22 tot en met 24 september 2020. Aanmelden voor een stand of demoveld kan via info@seedmeetstechnology.com