Op zoek naar een leuk weekenduitje, dicht bij huis? Kom dan naar Proeftuin Zwaagdijk! Stichting Vaktentoonstelling organiseert daar namelijk tijdens het Valentijnweekend van 15 en 16 februari een prachtige Valentijns-bloemenshow. Geniet van de bloemenpracht die dit seizoen ons brengt, terwijl u van een heerlijk kopje koffie met appeltaart geniet. De show is opgezet in samenwerking met leerlingen van het Clusius College, opleiding bloemschikken. De studenten zullen er hun prachtigste werken tonen.

De Vaktentoonstelling is op 13 en 14 februari gericht op vakgenoten, waarbij op de beursvloer tal van nieuwe innovaties te bezichtigen zijn. West-Friesland is één van de grootste teeltgebieden voor tulpen. Een belangrijke sector die volop ontwikkelt. De Vaktentoonstelling showt het nieuwe assortiment van (voornamelijk) tulpen. In het weekend is de show open voor iedereen die graag kennis wil maken met de kleurenpracht of kennis wil maken met alle prachtige rassen die voorhanden zijn.

Bezoekers kunnen genieten van een kopje koffie met wat lekkers tussen de bloemen. Of ga op de foto met het speciaal ontworpen Valentijnshart. Ook is gedacht aan de kinderen: zij kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd en leuke prijzen winnen. Voor de liefhebber is er ook een quiz opgezet waarbij een cadeaubon van Restaurant-Café de Paus te winnen is.

De bloemenshow is te bezoeken tussen 13:00 en 17:00 uur aan de Tolweg 13 in Zwaagdijk. Een bezoek is kosteloos en parkeren kan voor de deur.

Meer nieuws

Studenten plantenteelt bezoeken demoleerbedrijf

Studenten van de opleiding plantenteelt van het Clusius College Hoorn bezochten op 22 april 2021...

Winnaars MBO-Challenge Voedselverspilling bekend

Op 22 april vond het eindevent van de MBO-Challenge Voedselverspilling plaats. Dertig teams deden...

Evelyn Schouten: Het Clusius College heeft veel te bieden als opleider voor de foodsector

Achter alles dat we eten en drinken gaat een hele wereld schuil. Productie, gezondheid, marketing,...