Rabo AZ Foodtour: gevoed door GreenPort NHN

Weet wat je eet! Leer op een leuke manier alles over voeding

Een ware bundeling van krachten: in 2017 ontwikkelden vijf Noord-Hollandse Rabobanken samen met AZ Alkmaar en Greenport Noord-Holland Noord een nieuw lesprogramma voor basisscholen. De Rabo AZ Foodtour is een compleet interactief lesprogramma voor groepen 7/8 waarin voedsel en gezonde voeding centraal staat. Elke les behandelt een actueel voedsel- of gezondheidsthema. Met filmpjes van AZ-spelers, trainers en voedingsdeskundigen wordt de lesstof aan de klas gepresenteerd. Vervolgens voeren de leerlingen de opdrachten uit, vastgelegd in vlogs, waarmee ze kans maken op een Foodclinic bij AZ.

In maart 2018 vond de pilot van het lesprogramma plaats bij 10 klassen in Noord-Holland. De pilot bleek een groot succes, want vanaf nu kunnen er jaarlijks maar liefst 100 klassen in thema’s als gezond eten, etiketten lezen en sportvoeding duiken. 
Wat willen Rabobank, AZ en GreenPort Noord- Holland Noord met de Rabo AZ Foodtour bereiken:

  •  Jullie bewust maken van gezonde voeding
  • Jullie bewust laten worden van een gezonde levensstijl
  • Jullie kennis laten maken met voedsel uit je eigen regio
  • Jullie actief laten meedenken over maatschappelijke issues rondom voeding.
     

“Ik zag dat een leerling in plaats van frisdrank nu water meeneemt voor in de pauze. Een andere leerling vertelde dat ze thuis de koelkast checkte op producten die daar niet horen. Het lijken kleine dingen, maar er blijkt uit dat ze de stof echt verwerken. En het maken van de vlogs vinden ze fantastisch. Bovendien is het voor ons als leerkracht overzichtelijk: het is een helder, vastomlijnd pakket, ” vertelt een enthousiaste Rogier van ’t Veer, leerkracht bij RKBS De Vlieberg, die dit jaar met zijn klas de pilot draaide.

www.raboazfoodtour.nl

In 2019 hebben de volgende partijen bijgedragen aan de Rabo AZ Foodtour:

Rabobank, AZ, GreenPort Noord-Holland Noord, JOGG, GGD Hollands Noorden, LTO Noord Fondsen, De Kop Werkt en Vezet

Plaats een reactie