De AI Coalitie heeft met de Topsector Agri & Food en Groenpact de eerste AI-cursus voor de sector Agri en Food ontwikkeld. De online cursus beoogt groene ondernemers en studenten uitleg te geven over Artificiële Intelligentie (AI) en de toepassingen hiervan.

AI ontwikkelt zich razendsnel en er zijn al volop toepassingen in de sector Agri en Food. Begrippen als smart farming en big data zullen de komende jaren een hoofdrol spelen in de volgende stap naar een efficiënte en duurzame voedselproductie. Een bepaalde mate van basiskennis over AI is daarom noodzakelijk voor wie in de sector aan de slag wil.

Wat houdt de AI-cursus voor de sector Agri en Food in? 

In de cursus komen diverse vernieuwende voorbeelden van AI-toepassingen aan de orde. Denk aan koeien met hals- en pootsensoren, drones die helpen in de appelteelt en robots die middels deep learning leren om de juiste rozen te plukken. Daarnaast  gaat de cursus ook in op uitdagingen en ethische dilemma’s. Wat gebeurt er met alle data en hoe diervriendelijk is het werken met AI-modellen eigenlijk?

De cursus omvat 11 interactieve modules van 8 tot 15 minuten. Thema's die aan de orde komen, zijn big data, algoritmen en machinelearning. Na het voltooien van de cursus heb je een goed beeld van hoe AI kan worden toegepast en wat dat voor jou en je werk betekent. Het volgen van de modules kost 2,5 uur en na afloop ontvang je een certificaat.

De AI-cursus voor Agri en Food is te volgen via deze link.

Meer nieuws

Hoe zit het met de economische haalbaarheid van de waterstoftractor?

Is de waterstoftractor behalve duurzaam ook economisch rendabel?
Gastlessen gezonde voeding

Gratis gastlessen voeding voor vmbo bovenbouw

Scholen die vmbo/mavo onderwijs aanbieden in Noord-Holland kunnen zich aanmelden voor interactieve...
Japanse studenten

Japanse studenten zoeken stageplaats in de (glas)tuinbouw

Stichting Uitwisseling (SUSP – verbonden aan het Clusius College) is voor 9 studenten van Japanse...