Opbrengst Tuinbouwbattle voor senioren

19 februari 2018

De kinderen van OBS De Meridiaan hebben de opbrengst van de Noord-Hollandse Tuinbouwbattle geschonken aan senioren in Medemblik. Uit de seniorenflat zijn onlangs vanuit de gemeenschappelijke ruimte alle spelletjes gestolen. Het geld dat de kinderen verdiend hebben met de verkoop van de 400 tulpen (bijna alles is verkocht) leverde bijna 100 euro op. Deze opbrengst is dus hoofdzakelijk besteed aan nieuwe spellen voor de senioren en voor de kinderen zelf een bal om mee buiten te spelen. Daarnaast heeft elk kind 1 tulp met bol mee naar huis genomen.

Er zijn vier senioren op bezoek geweest in de school om de twee gezelschapspelletje in ontvangst te nemen onder het genot van een kopje koffie of thee met koek. Ook ontvingen zij ieder een bos tulpen.

Naar aanleiding van deze actie zijn de kinderen naar de seniorenflats geweest en hebben zij gevraagd om een wensenlijst.  De kinderopvang in Medemblik vond de actie zo bijzonder leuk dat ook zij een een toezegging hebben gedaan van donatie van meer spellen voor de seniorenflat.  Zo krijgt het project een sociaal vervolg, met dank aan de kinderen van groep 7 en 8 van de Meridiaan en Juf Yvonne Timmerman! 

Kijk voor de foto's in het foto-album onder.