De tweede kwartaaluitgave van GreenPort GroenStart laat zien: Het gaat goed met GroenStart en… we maken impact! Allereerst zorgt GroenStart voor een persoonlijke groei van de deelnemers die hun hele leven ten goede komt. Zij krijgen meer eigenwaarde en GroenStart draagt positief bij aan hun loon- en marktwaarde. Ook bij de partners zien we welke impact GroenStart heeft. De uitzenders begeleiden nieuwe werknemers naar de arbeidsmarkt, het onderwijs schoolt meer jongeren die dreigen uit te vallen of al vroegtijdig de school hebben verlaten en op de voorschakellocaties worden de deelnemers arbeidsfit en leerfit, een deeloplossing voor het tekort aan groenwerkers op de arbeidsmarkt.

In deze rapportage laten we de resultaten zien :

70 GroenStarters zijn al uitgestroomd naar de arbeidsmarkt.
189 intakeprocedures zijn gevoerd. Een intakeprocedure duurt ongeveer een maand waarin gemiddeld 4 gesprekken en een test plaatsvinden.
70 deelnemers zijn al aan het werk!
78 GroenStarters zijn aan een traject begonnen dat vrijwel altijd begint met voorschakelen, een proces waarin een deelnemer ritme opbouwt, arbeidsfit wordt en waar wordt ingeschat hoe leerfit hij is.
71 GroenStarters volgen een opleiding of hebben een opleiding gevolgd.

Ook komen een paar werkgevers aan het woord. Hun enthousiasme spat ervan af. Hun boodschap is: kom maar op met die GroenStarters! Zij laten zien dat met GroenStart gewerkt wordt aan een hooggelegen doel: GroenStarters op weg naar een duurzaam verblijf op de Noord-Hollandse arbeidsmarkt.

Meer nieuws

Noord-Hollandse telers zetten volgende stap met precisiespuiten

Greenport Noord-Holland Noord en partners zijn een project gestart om concepten van precisiespuiten...
Laboratorium werkzaamheden Seed Valley

Seed Valley ziet groeiend tekort aan mbo-personeel in zaadsector

Stichting Seed Valley deed een onderzoek naar het aantal vacatures bij zaadbedrijven en het aanbod...
Weersbestendige broccoli

Sensoren geplaatst om groei en oogst te verbeteren

Vanuit het POP3 project Weersbestendige Broccoli en in het kader van Smart Farming zijn bij zes...