Groenpact event ‘Voorbereid de toekomst in’

Het aantal plaatsen voor deze open dag is beperkt. Mis het niet en SCHRIJF JE SNEL IN!

Met gamechangers en toekomstdenkers uit onderwijs, bedrijfsleven en overheid hebben we de focus op innovatie, actie en samenwerking in het groene domein. Dit event bestaat uit een hackathon en conferentie.

Centraal deze dag staat de vraag: Hoe gaan we voorbereid de toekomst in? Welke kansen zien we voor (meervoudige) waardecreatie? Hoe kunnen digitalisering en technologie hieraan bijdragen en welke kennis en vaardigheden zijn nodig voor de arbeidsmarkt van de toekomst? Voor jezelf als persoon, als werkende of faciliterend voor een ander? En wie pakt welke rol? Wat kunnen wij samen doen?

Sprekers

Jeanneke Scholtens – De toekomst is fantastisch
In deze lezing maakt Jeanneke Scholtens je deelgenoot van de wereld van toekomstdenken; van trendwatching tot speculatief ontwerp, van scenariodenken tot longtermism. Wat ook voor de toekomst van de groene sector belang is, denk maar aan de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt, ondernemen en digitalisering. Haar pleidooi? Leef in de toekomst! Daar wordt het nu beter van.

Audrey Rost-Ernst – Weerbaarheid, groei en de kracht van verbinding
In deze lezing legt Audrey Rost-Ernst uit hoe we ons kunnen aanpassen aan en floreren in de snel veranderende wereld. Ze benadrukt het belang van veerkracht en psychologische veiligheid voor innovatie als individu en binnen teams en organisaties. Dit is cruciaal voor het omarmen van veranderingen in de arbeidsmarkt, ondernemerschap en digitalisering in de groene sector.

Hacketon

Voorafgaand aan de conferentie vindt er op maandag 25 en dinsdagochtend 26 maart een hackathon plaats rondom arbeidsmarkt, digitalisering & technologie en ondernemen in de toekomst. Tijdens deze hackathon scheppen deelnemers in verschillende casussen een beeld van de toekomst. Ze gaan actief aan de slag met de nodige skills (kennis, houding én vaardigheden) op het gebied van waardecreatie, ondernemen, digitale- en vakinhoudelijke vaardigheden.

Je kunt je voor beide dagen aanmelden of alleen voor conferentie. Geef aan in het aanmeldformulier of je ook interesse hebt in de hacketon.