Tijdens het tweede Smart Farming Minisymposium werden resultaten gedeeld uit de Smart Farming projecten van het lectoraat Robotica. Van technische toepassingen met algoritmes, sensoren, camera’s en GPS tot bedrijfseconomisch onderzoek naar bodemkwaliteit en precisiespuiten.

Het symposium opende met de inspirerende sprekers Ulko Stoll van Vollegrondsgroente.net en Maarten Breugem van Bayer | Crop Science. Kernthema: update en toekomstvisie met betrekking tot robotisering in de broccoli- en vollegrondsgroenteteelt.

Michel Jansen van het Groene Tulp project deelde inzichten en ontwikkelingen in de bollensector. Kristel van Ammers van het lectoraat Robotica/ Vertify en student Michael Bultema presenteerden de uitkomsten van hun onderzoeken binnen het Digital Farming project en Frenk-Jan Baron van BBLeap deelde resultaten op het gebied van realtime precisiespuiten.

De pauze bood kans voor interactie tussen experts en studenten. Aan de hand van zes posterpresentatie lichtten studenten en docent onderzoekers hun onderzoeken en tussenresultaten toe. Ook was het prototype van de Smart Farming kar van het lectoraat te zien. Na de pauze deelde student Surya R. Giri resultaten van zijn afstudeeropdracht met betrekking tot het digitaal tellen van perenbloesems, gevolgd door een afsluiting door associate lector Mauro Gallo over biomimicry in de glastuinbouw en de noodzaak tot vernieuwing in de sector.

Een meer uitgebreid verslag in de nieuwsbrief van het Lectoraat (download hieronder).

Meer nieuws

WUR-expert praat telers bij over aaltjesbestrijding in bollenteelt

Aaltjesexpert Leendert Molendijk van de WUR praatte tulpentelers en -broeiers vorige week bij over ...

Waterstoftrekker komt dichtbij, maar is nog niet binnen handbereik

Waterstof biedt kansen om de CO2-uitstoot terug te dringen en agrarische bedrijven verder te...

Greenchain NH van start: samenwerken aan versterken innovatiekracht agrifood

Met de feestelijke onthulling van een ‘groen kunstwerk’ gaf gedeputeerde Esther Rommel dinsdag 23...