Smart Farming

Minisymposium Smart Farming Lectoraat Robotica

Tijdens het tweede Smart Farming Minisymposium werden resultaten gedeeld uit de Smart Farming projecten van het lectoraat Robotica. Van technische toepassingen met algoritmes, sensoren, camera’s en GPS tot bedrijfseconomisch onderzoek naar bodemkwaliteit en precisiespuiten.

Het symposium opende met de inspirerende sprekers Ulko Stoll van Vollegrondsgroente.net en Maarten Breugem van Bayer | Crop Science. Kernthema: update en toekomstvisie met betrekking tot robotisering in de broccoli- en vollegrondsgroenteteelt.

Michel Jansen van het Groene Tulp project deelde inzichten en ontwikkelingen in de bollensector. Kristel van Ammers van het lectoraat Robotica/ Vertify en student Michael Bultema presenteerden de uitkomsten van hun onderzoeken binnen het Digital Farming project en Frenk-Jan Baron van BBLeap deelde resultaten op het gebied van realtime precisiespuiten.

De pauze bood kans voor interactie tussen experts en studenten. Aan de hand van zes posterpresentatie lichtten studenten en docent onderzoekers hun onderzoeken en tussenresultaten toe. Ook was het prototype van de Smart Farming kar van het lectoraat te zien. Na de pauze deelde student Surya R. Giri resultaten van zijn afstudeeropdracht met betrekking tot het digitaal tellen van perenbloesems, gevolgd door een afsluiting door associate lector Mauro Gallo over biomimicry in de glastuinbouw en de noodzaak tot vernieuwing in de sector.

Een uitgebreid verslag van deze dag in de nieuwsbrief van het Lectoraat (download).

Nieuwsbrief Smart Farming Minisymposium LR 22 november 2023

Meer nieuws

Laserweeder in actie voor Fieldlab Bol
Bodem
Greenchain

Laserweeder in plaats van chemische onkruidbestrijding

Bloembollenbedrijf Boltha in Breezand, een van deelnemende bedrijven in Fieldlab bol, heeft een investering gedaan in de aanschaf van de futuristische laserweeder. Met deze robot wordt het onkruid tussen de...

Lectoraat Smart Farming schaalt op en is klaar om bij te dragen aan datatoepassingen agri.
Smart Farming
Werken en leren

Smart Farming platform schaalt stevig op en is klaar om bij te dragen aan datatoepassingen in agri

Perenbomen automatisch snoeien en broccoli selectief oogsten. Het zijn slecht enkele van de innovatieve uitdagingen waaraan wordt gewerkt vanuit het data- en kennisplatform Smart Farming, met Hogeschool Inholland als uitvoerende...