Haal het beste in jezelf naar boven


Geintreseerd in groen onderwijs? Of ben jij de techneut die graag met drones en roborts wilt werken? Vind hier de kortste route naar scholen in Noord-Holland Noord!
Binnenkort stagelopen? Bekijk dan het overzicht van bedrijven waar vaak stageplaatsen aangeboden worden. 

Leren bij Clusius College

Het Clusius College leidt op voor leven en werken in een groene wereld. Dat doen we met aantrekkelijke vmbo- en mbo-opleidingen, waarbij we veel aandacht schenken aan natuur, duurzaamheid, voedsel en leefomgeving.

Leren bij ROC Kop van Noord-Holland

Het ROC Kop van Noord-Holland biedt beroepsonderwijs, cursussen en trainingen in het noordelijke gedeelte van Noord-Holland.

Leren bij Inholland Alkmaar

Bij Inholland Alkmaar kennen onze docenten je bij naam. Je voelt je meteen thuis en proeft direct de prettige sfeer. Het is persoonlijk en vertrouwd, praktijkgericht en ambitieus.
Martijn Grosmann - Projectleider Onderwijs & Arbeidsmarkt
Door het innovatieve karakter van de sector blijft het onderwijs spannend.

Onderzoek doen & stages

Agrarische ondernemers hebben regelmatig een onderzoeksvraag die ze willen laten uitvoeren. Wil jij hier als student aan meewerken? Of ga je binnenkort stage lopen of afstuderen? De agrarische sector biedt volop mogelijkheden. Bekijk hier het aanbod van bedrijven uit de regio.

Ga jij Op Kop?

Stage lopen of afstuderen? Bekijk de leerkansen in de Kop van Noord-Holland op de website van Op Kop.  Meer informatie: www.opkop.nl

Leren bij Proeftuin Zwaagdijk

Proeftuin Zwaagdijk werkt veel samen met stagiaires. Zo zijn er stages voor WO, HBO en MBO. Veel stages die wij aanbieden zijn gericht op agrarische opleidingen, maar als je van een andere opleiding komt zijn er ook andere mogelijkheden.

Leren in Seed Valley

Seed Valley is hét internationale centrum voor plantenveredeling en zaadtechnologie, gelegen in Noord-Holland. Het is de thuisplaats voor tientallen innovatieve bedrijven die hoogwaardige rassen en nieuwe technologie ontwikkelen voor de groenten- en sierbloementeelt.

Leren bij Bejo

Ben je op zoek naar een uitdagende stage? Je kunt op ons hoofdkantoor in Warmenhuizen of op de 7 andere locaties in Nederland als stagiair aan de slag. Bejo heeft ruim 30 buitenlandse vestigingen waar ook weleens stageplaatsen beschikbaar zijn.

Lesprogramma's in de regio

Wil jij als docent een interessant lesprogramma over de agrarische sector aanbieden aan je klas? Er zijn diverse intressante en interactieve lesprogramma's beschikbaar vanuit Greenport NHN en onze partners. Bekijk hieronder het overzicht. 

De Noord-Hollandse Tuinbouw Battle

De Noord-Hollandse bollensector is wereldmarktleider en staat bol van technische innovaties en duurzame oplossingen. Teelt onder ledverlichting in plaats van in de grond is er één van. Met de Noord-Hollandse Tuinbouw Battle wordt een uitdagend en inspirerend techniekproject met een scherpe focus op de tuinbouw aangeboden aan groepen 7 en 8 van basisscholen in Noord-Holland. Sprekende beelden en sterke praktijkvoorbeelden moeten leerlingen en studenten verleiden tot een carrière in de agrarische sector. De Tuinbouw Battle helpt daarbij.

Doelgroep: groep 7 en 8 van basisscholen in Noord-Holland
Meer informatie: www.tuinbouwbattle.nl 

Rabo AZ Foodtour

De Rabo AZ Foodtour is een compleet interactief lesprogramma voor groepen 7/8 waarin voedsel en gezonde voeding centraal staat. Leerlingen duiken in thema’s als gezond eten, etiketten lezen en sportvoeding. Elke les behandelt een actueel voedsel- of gezondheidsthema. Zo leren ze op een leuke manier alles over voedsel en gezonde voeding.

Doelgroep: groep 7 en 8 van basisscholen in Noord-Holland
Meer informatie klik hier.

Plant Rover VERY DISCO

Seed Valley wil havo- en vwo-leerlingen stimuleren om in de combinatie van groen en techniek te duiken. Aan enthousiasme en ideeën ontbreekt het niet op de scholen, maar een proefopzet loopt soms vast op gebrek aan ruimte, goed licht en faciliteiten. De Plant Rover VERY DISCO is ontwikkeld om plantenproeven het klaslokaal in te brengen. 

Doelgroep: havo- en vwo-leerlingen
Meer informatie: www.seedvalley.nl

Wat speelt er in jouw sector?

Wist je dat onder de paraplu van Greenport NHN veel projecten worden uitgevoerd? Innovatieve projecten met als doel de goede uitgangspositie voor de agribusiness in Noord-Holland Noord te behouden en waar mogelijk te versterken! 

NH Food

Er zijn meer en breder opgeleide groen- en technische medewerkers nodig in de agrifood sector in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. In het project NH Food wordt invulling gegeven aan deze opgave.

Meer informatie: www.nhfood.nl 

GroenStart

Steek je graag je handen uit je mouwen? Lijkt het jou leuk om buiten te werken? Of juist binnen in bijvoorbeeld een kas, iets met dieren of techniek? Misschien wil je werken met planten of in tuinen of wil je opgeleid worden om bestrating aan te leggen? 

Meer informatie: www.groenstart.nl

De Noorderhoeve: partner van Groenstart


Een agrarisch leer-werkbedrijf met woonplekken.  Bij ons staat de vitaliteit van mensen, dieren en aarde voorop. We bieden een leuke (woon)werkplek aan zestig mensen met een langdurige zorgvraag en 20 leer-werkplekken voor mensen die willen doorstromen naar een opleiding of een baan. Door het contact met de dieren, planten en natuur kunnen mensen bouwen aan zelfvertrouwen, zelfrespect en nieuwe kansen in de maatschappij.

​Kijk hier voor meer informatie: www.noorderhoeve.nl 

 

We grow business

Groei met ons mee! Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van onze interessante bijeenkomsten, activiteiten en projecten. Meld u hieronder aan voor onze nieuwsbrief.